Ofte stillede spørgsmålQ: Hvordan kommer man på Internet?
A: Der er rigtig mange udbydere at vælge imellem, så hvorfor ikke vælge en af dem, der er både billige og pålidelige? Tiscali (tidligere World Online) er blot een af dem; men de er ved gentagne lejligheder i fagpressen valgt som både dem med de hurtigste forbindelser, den bedste service og den laveste pris. Prisen ligger typisk på 20/10 øre per minut i henholdsvis dag- og aftentimer. Desuden faktureres beløbet direkte til virksomheden, så man til enhver tid har styr på omkostningerne.

Q: Skal man investere i eget domæne?
A: JA! Prisen for et dansk domæne (www.firmanavn.dk) er under 500 kr., og for det får man et "mundret" navn på Internet. Oven i handlen følger der som regel et antal e-mail addresser, fx. info@firmanavn.dk. Hvis man ikke vælger at købe sit eget domæne, er det gratis at oprette en plads, som hedder www.bio-web.dk/firmanavn/. Her følger der ingen e-mail addresse med, men man kan så benytte sig af diverse gratistjenester, fx. HotMail.

Q: Skal man have ny computer for at komme på Internet?
A: Nej! Selv med en forholdsvis gammel computer (3-5 år), kan man komme nemt og smertefrit på Internet. Det er en stor fordel, hvis man har Windows95 eller nyere, men det er ingen betingelse. Alt hvad der behøves er en investering i et modem. Har man en almindelig telefonlinie koster et modem ca. 500 kr., og hvis man har investeret i en ISDN-forbindelse koster det ca. 1000 kr.

Q: Skal man investere i en ISDN-forbindelse for at komme på Internet?
A: Ja, det vil man næppe fortryde. Fordelen ved ISDN-forbindelsen er både en hurtigere og en mere stabil internetforbindelse - og så kan man bruge telefonen, samtidig med at man er på Internet. Abonnementet for en ISDN-forbindelse hos TeleDanmark er p.t. kun 50 kr. mere om måneden end for et traditionelt analogt abonnement. Oprettelsen er i kampagneperioder gratis, og selve teknikken kan man faktisk godt selv installere. Hvis man ikke har mod på den tekniske installation, klarer Bio-WEB også det!

Q: Skal firmaets hjemmeside ligge på firmaets computer?
A: Nej, det ville nemlig kræve, at firmaet havde en fast opkobling til Internet. Det er dyrt og besværligt, så derfor lejer man sig ind på et webhotel. Et webhotel er blot en smule plads på en computer, som altid står direkte i forbindelse med Internettet. Her ligger man så sin hjemmeside, så den konstant er tilgængelig for resten af verden. Prisen på en plads på et webhotel afhænger af de faciliteter, man har brug for; men langt de fleste kan nøjes med et abonement til ca. 2000 kr om året.

A business without a sign, is a sign of no business!